Tips by Renata
Trk svi u gym, vrijeme je!
0
0 dijeljenja

Dragi moji, vrijeme je da vam malo pišem o onome što najviše volim:)O tjelesnoj aktivnosti i tjelovježbi! Možda i zato što je odličan trenutak da se po tom pitanju aktivirate, ako već niste:)Da ne biste ušli u kategoriju kampanjca, i samim time ne postigli željene rezultate, bacite se u potragu za tipom treninga koji vam najviše odgovara.

Za početak bih vam preporučila trčanje, da malo probudite tijelo i krenete s nečim što je svima prihvatljivo jer sami dozirate tempo i trajanje.Naravno, malo će vas možda obeshrabriti ovaj nalet hladnoće ali preživjet ćete, vjerujte mi.Dva do tri puta tjedno i sama trčim po Jarunu tijekom cijele zime i još sam živa 😉 Dakle izgovora nema!
Nakon toga otiđite do najbližeg fitness centra i krenite u istraživanje.Iako mnogi imaju viziju toga što bi voljeli trenirati ipak se puno puta dogodi da se na licu mjesta odlučite za nešto sasvim drugo.Razlog tome je što postoji toliko novih tipova tjelovježbe jer se trendovi učestalo mijenjaju a nešto vam možda i ne odgovara.Kako bilo, obavezno se konzultirajte sa stručnim osobljem i uvažite preporuke!

Krenula sam u gym sa 16 godina i mnogo sam toga isprobala.Za potrebe snimanja svojih dvd-a, emisija, knjige, jutarnjeg tv vježbanja i vježbi na portalu, surađivala sam s mnogim cijenjenim kineziolozima. Osobno, volim dinamične treninge te su mi funkcionalni trening i boks omiljeni a volim i ples. Znam da je teško uskladiti obaveze i izdvojiti vrijeme za sebe ali morate.Jer riječ je o očuvanju vašeg zdravlja.Mnogima je u fokusu estetika ali pokušavamo osvijestiti ljude, putem mnogih projekata, da promijene životne navike na bolje jer će to imati pozitivan učinak na psihofizičko stanje organizma.

Jedan od spomenutih projekata je i Aktivna Hrvatska, nacionalni projekt pod pokroviteljstvom Predsjednice, čiji sam ambasador i voditelj.Već šest godina diljem Hrvatske održavamo treninge i savjetovanja te potičemo na tjelesnu aktivnost.Svake godine je interes sve veći što znači da polako postajemo svjesni da moramo početi misliti na svoje zdravlje.Atmosfera je odlična te vas ovim putem pozivam da nam se pridružite.
No, vratimo se mi tjelesnoj aktivnosti koja treba biti konstanta u vašem životu.
Imam sreću da mi je omiljena aktivnost postala u konačnici i posao.Ipak, trebalo je biti uporan u trenažnom procesu i ne odustati čak i kad mi se možda nije dalo.Ne odustajte!Volja je najvažnija a vjerujem da je očuvanje zdravlja dobar motiv.Kad je rezultat i vrhunska forma u koju ste se doveli, te tijelo oblikovano onako kako vi želite, to je to!

U početku će vam možda biti i neugodno, imat ćete i upalu mišića ali onda će vam vaš fitness centar gdje trenirate postati poput drugog doma..Ondje ćete se osloboditi negativne energije i stresa, napraviti nešto za sebe, steći nova poznanstva i otići kući ispunjeni i zadovoljni.
Godinama treniram u istom fitness centru.Imam iste trenere s kojima surađujem na svim svojim projektima i baš smo ekipa!Vidim nas na istom mjestu i u “poznim” godinama kako se hvalimo međusobno tko je napravio više marinaca i zgibova;)
Eto, nisam još spomenula ali i pozitivna energija je ono što dobijete u paketu!
Vjerujem da sam vas potaknula na akciju a dojam ću pojačati i fotkama iz fitness centra u kojem treniram!

Hvala “Vita fitness&spa centru”.