Beauty spot
Što je stvarno celulit? Slikovit prikaz iritantne pojave s kojom se bore mnoge žene
0
0 dijeljenja

Čak ni žene s najmanje masnih naslaga nisu pošteđene ove pojave na koži.

Neki tvrde da su rješenje pilule koje sadrže riblje ulje i ginko bilobu. Druge strategije temelje se na napadanju celulita toplinom ili na masaži kojom se ručno razbijaju masni džepovi ispod kože. Pronalaženje novih metoda u borbi protiv celulita temelji se na istraživanju njegove strukture i uzroka njegove pojave. Površinski sloj kože povezan je s mišićima, vlaknima fibroznog tkiva.

Celulit se javlja kad se povećane masne stanice zaglave u vezivnom tkivu i izbijaju na površini kože, dok se vezivna vlakna povlače prema dolje, uslijed čega nastaje prepoznatljiv izgled kože poznatiji kao narančina kora. Masne stanice povećavaju se iz brojnih razloga, uključujući starenje, stres, dehidraciju i, naravno, genetiku.

S vremenom se koža stanjuje i gubi elastičnost, a vezivna se vlakna zatežu, pa celulit postaje još primjetniji. Slikovito prikazano, mlada je koža poput elastičnih čarapa s likrom, a starija je poput onih mrežastih. Ako pritisnete najlonke uz neki nježni materijal, one će izravnati njegovu površinu.

S druge strane, ako isto učinite s mrežastim čarapama, nježni će se materijal probiti kroz otvore između niti čarapa. Iako još uvijek ne postoje načini za potpuno uklanjanje celulita, moguće ga je barem ublažiti i spriječiti pogoršanje. To se postiže reduciranjem ili izbjegavanjem čimbenika koji pogoršavaju celulit, a među njih se ubrajaju pušenje, fizička neaktivnost i izlaganje suncu.

Medicina i kozmetika nude nove tretmane koji uvijek postižu samo kratkotrajne rezultate, no to je slamka spasa za žene koje čeznu za glatkom kožom!