Fitfoodie by Kaufland
Široki rezanci s umakom od kikirikija i špinata
0
0 dijeljenja

Za vas smo pripremili odličan recept koji možete pogledati u videu! Kako napraviti spoj, na prvu, nespojivih namirnica i uživati u rapsodiji okusa otkriva vam vaš Ultrafit tim! 🙂

Sastojci za četiri osobe:

  • 250 g širokih rezanaca K-Classic
  • sol K-Classic
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g cherry rajčica
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 200 g špinata
  • 150 ml zamjene za vrhnje za kuhanje na bazi soje K-take it veggie
  • 150 g povrtnog temeljca
  • 3 žlice maslaca od kikirikija
  • 1,5 žlica soka od limete/limuna
  • prstohvat šećera
  • na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlice prženog slanog kikirikija K-Classic

 

Priprema:

Tjesteninu pripremite al dente (prema uputama na pakiranju). Luk sitno nasjeckajte, a češnjak zdrobite. Rajčice operite i narežite na četvrtine.
Špinat operite, očistite te pirjajte pet minuta s lukom i češnjakom na vrućem ulju. Dolijte vrhnje i temeljac, prokuhajte, pa umiješajte maslac od kikirikija. Miješajte dok se ne rastopi.
Dobiveni umak pomiješajte sa sokom od limete/limuna, šećerom, muškatnim oraščićem te začinite solju i paprom. Pomiješajte s rezancima i pospite grubo nasjeckanim kikirikijem.