Beauty spot
Seks je najbolja kozmetika: Prakticirajte ga što češće za prekrasnu kožu
0
0 dijeljenja

Ovog Valentinova spojite ugodno s korisnim (ako znate na što mislimo.)

Seks vraća sjaj koži

Ova aktivnost poboljšava cirkulaciju, zbog čega više kisika stiže u kožu, što je čini svježom i blistavom. Također, zahvaljujući boljoj cirkulaciji, olakšano je otpuštanje toksina, a povećava se i volumen usana!

Seks kontrolira akne

Baš kao što je slučaj sa svim fizičkim aktivnostima, seks reducira razinu hormona i uspostavlja njihovu ravnotežu. Rezultat? Čišća koža i zdravija kosa!

Seks jača nokte

Hormoni koji omogućavaju sjaj i svježinu kože jačaju i nokte, posebno tijekom trudnoće.

Seks čisti pore

Ovisno o uloženoj energije i intenzitetu, seks može biti i nezamjenjiv ”čistač” kože. Znojenje pri vođenju ljubavi zapravo je idealan tretman kojim se pore čiste od nečistoća iz atmosfere, nakupljene masnoće i make-upa, koji se često zadržavaju u koži i nakon čišćenja i umivanja.

Seks sprječava isušivanje kože

Mnogi ljudi vežu seksualnu aktivnost za godine života i smatraju da je normalno ako ona s vremenom opada. Žene su inače podložnije utjecaju hormonskih promjena od muškaraca i u menopauzi primjećuju pad kvalitete kože, uključujući njezino pojačano isušivanje. No, stručnjaci kažu da seks nije rezerviran samo za mlađu populaciju, već da je pitanje vlastitih preferencija. Ova aktivnost, osim što donosi veliko zadovoljstvo i pojačava osjećaj bliskosti s partnerom, stimulira cirkulaciju krvi i kisika, što zauzvrat osigurava pravilnu i prehranjenost i hidrataciju kože.