Recenzija KLC Trajno mlijeko bez laktoze
Tips by Renata
Recenzija: KLC Trajno mlijeko bez laktoze
0
0 dijeljenja

Danas ću vam otkriti bez kojeg proizvoda ne mogu! Riječ je o mlijeku bez laktoze!
Cijeli život pijem puno mlijeka i konzumiram mliječne proizvode ali prije par godina sam primijetila da mi je trbuh “kao kamen” nakon šalice kave. Ustvari, bila sam kod frendice u Dubrovniku – na ljetovanju, a ona je veliki kavopija! I naravno, “vukla” me po kavama češće no što ih inače konzumiram. Iskreno, osobno kavu ne pijem kod kuće već to učinim eventualno jednom dnevno, kao neki ritual tijekom socijalne interakcije.
E pa, tada ih se zaredalo nekoliko tijekom dana, a nakon par dana… Šok!
Godinama, tijekom trenažnog procesa, posebnu pažnju posvećujem mišićima trbuha i to se vidi. Ipak, tada mi se nije svidjelo što vidim i bio je to znak za uzbunu!
Razmišljala sam što radim drukčije i jedino mi je kava s mlijekom pala na pamet.
Do tada nisam ništa posebno čula o intoleranciji na laktozu ali došlo je vrijeme da se to promijeni.
Danas je to učestala pojava, a istraživanja su pokazala da dolazi s godinama (ok, ja imam 18 pa mi nije jasno kako ;)).
Laktoza je šećer, prirodno prisutan u mlijeku životinjskog porijekla. Intolerancija na laktozu je nemogućnost probavljanja laktoze. U tom slučaju ne proizvodimo dovoljno enzima laktaze te nerazgrađena laktoza ostaje u crijevima i uzrokuje nadutost i smetnje u probavnom sustavu.

Rješenje je bilo, ne konzumirati više mlijeko i mliječne proizvode, što nije bila opcija. Uvijek postoje alternativna rješenja a moje je KLC Trajno mlijeko bez laktoze s 1,5% mliječne masti. Ima udio laktoze manji od 0,1g/100g. U slučaju da imate jednak problem, eto rješenja za vaše tegobe! Okus je odličan i možete uživati u šalici mlijeka ili ga piti s kavom ili u smoothie-jima…