Recenzija: KLC meki sir u salamuri
Tips by Renata
Recenzija: KLC meki sir u salamuri
0
0 dijeljenja

E pa dragi moji, vrijeme je za još jednu malu recenziju!

Ovog puta ću pisati o mekom siru u salamuri. Naime, danas se u mojem društvu vodila rasprava o mekim sirevima u salamuri i koliko su ustvari kalorični. Krenimo redom jer sam primijetila da je bilo kikseva već na samom početku. Da definiramo što je uopće salamura(rastvor). Riječ je o možebitnoj otopini soli, octa, začina i raznih aditiva koja se koristi za konzerviranje hrane.
Sami sirevi su bijeli do kremasti, ovisno jesu li kravlji, ovčji ili kozji. Nemaju koru i miris a blage su arome. Ne mrve se i lako se režu…

Meni osobno jako odgovara taj blago slankasti okus sira. Inače sam veliki ljubitelj sireva tako da s guštom pripremam salate sa sirevima u salamuri a volim ga i uz druga jela. Naravno da ga možete pojesti i samog kao deliciju uz neke orašaste plodove ili s grožđem.

Upravo smo u rubrici Fitfoodie by Kaufland stavili mnoge zanimljive recepte sa sirom u salamuri, pa “bacite oko”!
Da se vratim dilemi spomenutoj na početku teksta… Iako su ovakvi sirevi kalorični, možete ih konzumirati bez problema ako imate uravnoteženu prehranu i bavite se tjelesnom aktivnošću. Dajte organizmu sve što traži ali budite u svemu umjereni!