Recenzija: KLC Kornišoni (krastavci)
Tips by Renata
Recenzija: KLC Kornišoni (krastavci)
0
0 dijeljenja

Neki dan sam bila s frendicom na ručku i naručila je salatu od krastavaca s vrhnjem, ali je usput pitala imaju li kornišon krastavce. To me zaintrigiralo jer, iako volim krastavce(osobito kisele), nikad nisam išla u detalje vezane uz vrste krastavaca.

Kako mi često neka crtica iz života bude poticaj za recenzije ili kolumne, odlučila sam saznati nešto više o krastavcima.Baš je i ovo ljetno vrijeme prikladno!Naime, odlični su za osvježenje i rehidraciju, te za eliminiranje toksina.
Ovo povrće koje potječe iz Indije, bogato je mineralima:magnezijem, kalijem i silicijem. Dakle, eto prirodnog načina za sprječavanje grčenja mišića!
Krastavci su niskokalorični, bilo da je riječ o ukiseljenim ili svježim, te ih možete puno jesti, osobito u ovom periodu kad svi “paze” na prehranu.
Vjerujem da se svi sjećate prizora iz raznih filmova gdje su kolutići krastavaca našli mjesto na očima dama koje su radile tretmane lica u “kućnoj radinosti”.E pa to nije mit, krastavci imaju antiupalno djelovanje te uistinu smanjuju podočnjake.
Volim kolutiće staviti u vodu jer joj daje baš zanimljiv okus.
Konzumiranjem krastavaca ćemo energizirati organizam jer sadrži ugljikohidrate u vitamin B.
Često jedem krastavce, a baš mi “pašu” kiseli pa vam ovaj tjedan preporučam KLC-kornišone (našla sam ih). U bistrom naljevu su-sa začinima, hrskavi… Već vidim da će teglica “stradati” u najkraćem roku. 😉