Recenzija: Kaufland paprika u slatko-kiselom naljevu, rezana
Tips by Renata
Recenzija: Kaufland paprika u slatko-kiselom naljevu, rezana
0
0 dijeljenja

Crvene, žute, zelene, narančaste, smeđe, ljubičaste..
Ako niste znali, nabrajam boje paprike! Riječ je o mnogima omiljenom povrću koje možemo konzumirati sirovo, kuhano, pečeno..
Paprika se jela u Sjevernoj i Južnoj Americi još prije 9600 godina a Kolumbo ju je 1493.donio u Europu. Danas se diljem svijeta uzgaja oko 50-ak sorti.

Zašto baš recenzija paprike?Zato što je sad idealno vrijeme da organizam obogatite vitaminom C i pripremite ga za zimu a paprika ga ima čak četiri puta više od naranče!

Također nije na odmet znati da je često na jelovniku za definiciju jer ima malo kalorija. Prirodni sastojci kojima obiluje štite od posljedica stresa, smanjuju anksioznost i nesanicu te popravljaju raspoloženje. 🙂
To je zato što paprika sadrži vitamin B6 zadužen za proizvodnju serotonina “hormona sreće”.
Zanimljivo je da se količina vitamina C razlikuje unutar paprike a kažu kako ga je najviše oko peteljke!
Davim se u punjenim i pečenim paprikama iako ih je najbolje jesti sirove jer tako zadrže najviše sastojaka s pozitivnim učincima za zdravlje.
Pronašla sam ukiseljene sjeckane komadiće crvene paprike u slatko-kiselom naljevu K-Classic koji su idealni za salatu pa i vama preporučam da ih kušate. 🙂

Dobar tek!