Recenzija: Kandirane brusnice s glazurom okusa jogurta
Tips by Renata
Recenzija: Kandirane brusnice s glazurom okusa jogurta
0
0 dijeljenja

Ovaj put vam predstavljam jedan proizvod koji je samnom putovao po Hrvatskoj i Italiji..
Kušali su ga u Veneciji na karnevalu, ja sam ga jela prije i nakon treninga… Zašto? Jer mi je preukusan!
Riječ je o brusnicama u glazuri od jogurta. Eto, nešto malo drukčije!

Recenzija: Kandirane brusnice s glazurom okusa jogurta

Podrijetlom iz močvarnih područja i šuma Sjeverne Amerike, brusnica se danas uzgaja diljem Europe.
Plodovi brusnice koriste se u pučkoj medicini još od 16. stoljeća a sadrže brojne vitamine, minerale, antioksidante i organske kiseline.Izvor su vitamina C, koji je važan za sintezu kolagena i karnitina te metabolizam masnih kiselina.

Jedan je od najjačih antioksidansa među vitaminima. Antioksidansi sudjeluju u prevenciji različitih bolesti, od srčanih oboljenja do raznih vrsta raka, a poznato je i da pomažu zdravlju očiju i očuvanju mladolikog izgleda.

Vjerujem da vam je poznato djelovanje brusnice u liječenju urinarnih infekcija.Čaj od ovih bobica pomaže i kod reume.

Plodovi se konzumiraju sirovi, kao sok ili sušeni i to najčešće kao čaj ili pekmez, đem i sirup. Možete napraviti i svježi ne razrijeđeni sok.

Recenzija: Kandirane brusnice s glazurom okusa jogurta

A možete biti i kreativni i potražiti K-Classic kandirane brusnice s glazurom okusa jogurta.