Tips by Renata
Recenzija: K-Classic Tortilla Wraps
0
0 dijeljenja

Želite li pripremiti brzi obrok koji može i stajati te je jednako ukusan i kad je hladan, preporučam tortilje! 

Tortilja je vrsta tanke pogače napravljena od samljevenog pšeničnog brašna. Radi se bez kvasca. Tisućama godina tortilje su bile glavna hrana indijanskim plemenima na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu Meksika.

Izvorno su bile kukuruzne, prije dolaska Europljana u Ameriku, a tortilja od pšeničnoga brašna pojavljuje se nakon otkrića pšenice u Novom svijetu, dolaskom doseljenika iz Španjolske.

Tortilje se obično pripremaju s mesom i dobiju se jela kao što su:burritosi, tacosi i enchiladasi..Doduše, varijanti je više te ih se može napraviti s gamberima, jajima i sl.Ja ih namažem s pikantnijim paradajz umakom koji sadrži kukuruz i grah, dodam ribani sir i salatu.Često ih prelijem vrhnjem i sirom te zapečem a prije punjenja piletinu sitno nasjeckam i pirjam s lukom..

Danas, prema nutricionističkom jelovniku,  imam dan varanja te sam odlučila kako će se upravo tortilje naći na mojem jelovniku!Da ga malo obogatim;)

Priprema je brza i jednostavna, bacite se na posao i napravite si tortilje!