Tips by Renata
Recenzija: K-Classic namaz od kikirikija
0
0 dijeljenja

Namaz od kikirikija? Može! I to uvijek! Obožavam ga!

Prvi put sam ga probala u Zadru, u petom razredu osnovne škole. Pobijedila mi je pjesma na kajkavskim jeziku, na natjecanju literarnih grupa. Klinci iz cijele Hrvatske su za nagradu išli na višednevno učenje u Zadar i bili smo smješteni u obitelji naših vršnjaka, kako bi se i družili.

“Gazdarica” obitelji  kod koje sam bila, profesorica je engleskog, i jedno vrijeme je živjela u Americi te od tamo donijela maslac od kikirikija. Pričali smo (barem pokušavali) cijelo vrijeme na engleskom i jeli taj, meni tad, čudan namaz. Ali eto, i danas se toga sjećam. 🙂

Iako mi se tada nije svidio, kad sam ga opet kušala, nakon par godina, apsolutno me oduševio! Volim kikiriki, a dio je i moje prehrane osmišljene od nutricionista. Idealno! Iako je kaloričan, pomaže kod snižavanja kolesterola, a kikiriki je bogat vitaminom B3 koji jača memoriju i poboljšava rad mozga, laički rečeno. Možete ga naći u raznim varijantama, a meni se osobito sviđa s dodatkom kakaa. Iako ga ja najčešće namažem na raženi kruh ili ga tamanim samog sa žlicom, možete ga dodavati raznim jelima! Dobar tek!