Recenzija: K-Classic Extra džem od borovnica
Tips by Renata
Recenzija: K-Classic Extra džem od borovnica
0
0 dijeljenja

Već sam vam pisala o razlici između pekmeza, marmelade i džema jer mnoge buni točan naziv za te slatke voćne namaze!
Razlika je u vrsti i količini šećera i voća, gustoći te načinu pripreme…
Pekmez je u potpunosti gust i može imati do 20% šećera a marmelade su pripravci od agruma koji moraju biti dovoljno gusti za mazanje.Idealne su za razne kolače!
Džem sadrži veće, čak i nedovoljno skuhane komadiće jedne vrste voća, da se odmah zna što se konzumira!
Budući da je najčešće slabo zaslađen ili ima tek onoliko šećera koliko sadrži voće od kojeg se radi, moj izbor je džem!
Ovaj put sad izabrala džem od borovnica! Obožavam ih a odlučila sam napraviti i tart od borovnica pa ću “ubiti jednim udarcem dvije muhe”! 😉