Tips by Renata
Recenzija: Indijski oraščići preliveni čokoladom
0
0 dijeljenja

I zdravo, i slatko… Njam! Mislim na indijske oraščiće!I  to prelivene čokoladom!!! Ovu kombinaciju sam tek nedavno probala i omiljena mi je. Na skijanje u Švicarsku sam uzela par paketića i s ekipom sam se doslovno borila za svoju “dozu” jer su se svi bacili na moj snack. Čak smo zajedno radili recenziju. Svi se složili da sam trebala uzeti više vrećica.. 🙂

Indijski oraščić je ustvari sjemenka cashew jabuke, ploda indijskog oraha, a uzgaja se u tropskim područjima.Ima manje masnoća od ostalih orašastih plodova a daje osjećaj sitosti, tako da je idealan za dijete. Nemojte pretjerivati, preporuka je tri puta tjedno, po 30 grama. Ustvari, omiljen je snack jer ima blag okus i hranjiv je.

Ova namirnica je pravi dokaz da prehrana ima utjecaj na zdravlje. Odličan je izvor antioksidanta a sadrži i nezasićene masne kiseline koje pozitivno utječu na zdravlje srca i na dijabetes.

Svi mi koji redovito treniramo ili to planiramo, trebali bismo jesti indijske oraščiće jer sprječava grčenje mišića. Budući da sadrži bakar, sudjeluje i u proizvodnji melanina, smeđeg pigmenta. Izlaganje UV zračenju potiče proizvodnju melanina čija je funkcija zaštita kože.

Općenito  ima blagotvoran učinak na zdravlje, a možete ga koristiti i s jelima od povrća, u kašama, uz rižu… Dakako, u slatkoj  verziji prvo mjesto osvajaju indijski oraščići preliveni tamnom čokoladom 😉