O meni

Renata Sopek rođena je 6.svibnja 1979. U radu s medijima posjeduje dvadesetogodišnje iskustvo kao voditelj, producent i novinar. Također je i stručni prvostupnik odnosa s javnošću.

Prvi televizijski angažman bio je dvogodišnje suvoditeljstvo u projektu Hrvatske televizije TV Bingo show. Od početka emitiranja programa 2004. radi na RTL Televiziji kao voditelj različitih formata, među ostalim i live prijenosima u sklopu višegodišnjeg projekta Big Brother, Zvijezde Extra, Jutarnje vježbanje i vremenska prognoza..

Renata se s vremenom profilirala kao mlada i predana, ambiciozna osoba koja puno ulaže u sebe i svoje znanje. Prepoznata je kao osoba koja aktivno živi i promovira zdrav način života, koji uključuje prije svega tjelovježbu, prehranu i njegu tijela. Znanje i prikupljeno iskustvo prikazano je u Renatinoj autorskoj emisiji U dobroj formi s Renatom Sopek koja se emitirala tri sezone.

Objavila je najprodavaniju kolekciju domaće produkcije,od 6 DVD izdanja s interaktivnim vježbama, U dobroj form i – namijenjenu za vježbanje kod kuće, osobama koje žele zdravo živjeti i baviti se tjelesnom aktivnošću.

Renata je bila zaštitno lice Formule 1 za Hrvatsku te je vodila emisije uživo prije i nakon samih utrka. Uređivala je i priloge o sportskim zvijezdama na Arena Sportu.

Ambasadorica je i voditeljica nacionalnog sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Autorica je knjige Zdrava i fit koja je izdana u suradnji s dr. Lejlom Kažinić Kreho.

Kolumnistica je magazina Lijepa i aktivna.
Instruktorica je fitnessa i zumba fitnessa.
Snimila je mnogobrojne reklamne kampanje.

Najnoviji projekt je Ultrafit portal by Renata Sopek, namijenjen svim pobornicima zdravog i aktivnog načina života. Ondje možete naći sve što je potrebno da biste bili u vrhunskoj formi i osjećali se dobro.