Tips by Renata
Napravila sam Visia profesionalnu analizu kože i otkrila da cijelo vrijeme koristim krivu kozmetiku
0
0 dijeljenja

Dragi moji Ultrafitovci, odlučila sam jedno zanimljivo iskustvo podijeliti s vama! Vezano je uz njegu lica i tijela. Često me pitate koju kozmetiku, preparativnu i dekorativnu, koristim. E pa ispada da, po onome što sam nedavno otkrila, bar što se njege lica tiče, koristim krivu!

Cijeli sam život smatrala kako imam izrazito suhu kožu lica. Shodno tome, koristila sam određene preparate za njegu i hidrataciju trudeći se dati i omogućiti svojoj koži ono što joj je potrebno. Ključni trenutak bio je nedavni odlazak u Polikliniku Bagatin. Otkrila sam da ondje mogu napraviti Visia profesionalnu analizu kože koja mi je dala jednu potpuno novu sliku. Moram priznati da sam bila baš znatiželjna i nije mi bilo svejedno što ću otkriti jer radim posao koji godinama traži da imam teški make up na licu!

Naime, nakon skeniranja i dubinske analize šest osnovnih područja koja utječu na zdravlje i izgled kože, utvrdili smo da je moj tip – mješovita koža i da je svo ovo vrijeme krivo tretiram! Ovakve situacije, naravno, nisu neobične kod nas žena, no upravo je to jedan od glavnih razloga zašto bismo trebale analizirati svoju koži, a samim time i podariti joj najbolji mogući tretman.

Na temelju uvida u bore (smijalica kao u priči), pore, hiperpigmentacije(bye, bye solarij), ten, u prisutnost bakterija u porama te analizom UV točaka koje su karakteristične za izlaganje suncu, pogotovo sad nakon dugog toplog ljeta koje je iza mene, odredili su mi stvarnu starost kože i, ono najvažnije, medicinska kozmetologica kreirala mi je potpuno individualan plan daljnje terapije kože lica. Također, dobila sam i preporuku za stalnu njegu kože kod kuće. Ovakav tretman mi se baš svidio! Od dijagnoze, preko tretmana i u konačnici preporuke terapije ali i preparata.Da sam morala prikupljati informacije na više strana, ne bi me dobili jer nemam vremena a nekako sam i lijena za sebe. U svakom slučaju, toplo preporučam 🙂

Evo zašto napraviti VISIA analizu kože

Ovaj znanstveni pristup koji možete isprobati u Poliklinici Bagatin koristi inovativni sustav prikaza trenutnog stanja kože tijekom konzultacija s jednim od medicinskih stručnjaka Poliklinike. Rezultati prikupljeni VISIA sustavom za analizu kože pomoći će u stvaranju prilagođenog i individualnog programa tretmana za svakog klijenta. VISIA može odrediti stanje kože – površinski i ispod površine.

Kako djeluje?

VISIA sustav koristi višespektarski prikaz i analizu kako bi dohvatio ključne vizualne informacije za šest područja koja utječu na zdravlje i izgled tena: bore, mrlje, pore, jednakost tena (varijacije boje tena), porfirine (prisutnost bakterija u porama), UV točke (karakteristike fotooštećenja, tipične za pretjerano izlaganje suncu), VISIA, također, pruža informativnu usporedbu karakteristika vašeg tena s tenom žena iz baze podataka sastavljene od tisuće i tisuće profila žena diljem svijeta.

Iscrpne informacije pomažu stručnjacima Poliklinike Bagatin u definiranju optimalnih tretmana i ispravnih načina njege kože. Već prilikom prvog pregleda dobiva se iscrpno i detaljno izvješće o koži, zajedno s fotografijama i preporukama proizvoda i tretmana za regeneraciju, pomlađivanje ili liječenje različitih problematika.

Računalo pohranju podatke zahvaljujući čemu se može vidjeti kako i koliko se koža lica poboljšala nakon primjene odgovarajućih tretmana.

Što očekivati?

Pomoću preciznih VISIA prikaza svih područja vašeg tena i kože, stručnjaci mogu predložiti optimalne opcije pomlađivanja, regeneracije ili liječenja određene problematike, odnosno, mogu vam predložiti potpuno individualiziran plan terapije. Na osnovu vašeg profila, program će, također, dati preporuke za stalnu njegu kože lica.

VISIA prikaz neprocjenjiva je pomoći u praćenju vitalnosti vašeg tena kao i u provjeri učinkovitosti njege kože kroz vrijeme. Prednost ove vrste analize je u tome što se može koristiti za sve tretmane lica.VISIA profesionalna analiza kože lica procjenjujeb sljedeće faktore:

1) Vidljive točke (nepravilnosti koje se javljaju na površini kože – pjege, ožiljci, mrlje od starenja i druge mrlje)
2) Bore (rezultat starenja, najčešće oko očiju i usana)
3) Tekstura (više i niže točke kože – plave točke ukazuju na uvučene dijelove, žuta područja na uzdignute točke)
4) Pore (mali otvori rašireni po cijeloj koži)
5) UV točke (oštećenja i mrlje od sunca na površini i dubljim slojevima kože)
6) Smeđe točke (gubitak boje kože uključujući lokaliziranu hiperpigmentaciju, osjenčanost ispod očiju i madeže)
7) Crvena područja (crvenilo uzrokovano popucalim kapilarama, rozacejom, upalama ili kao posljedica oticanja)
8) Porfirini (prirodna bakterija koja se može nastaniti u porama i uzrokovati oticanje

Za koga je VISIA analiza kože?

VISIA profesionalna analiza kože lica namijenjena je svim tonovima i vrstama kože.

Ovaj sustav pruža jednostavne i razumljive izvještaje te preporuke za preventivno i dopunsko djelovanje, a sve više se diljem svijeta rabi i kao edukacijski alat za upoznavanje s pravilnom zaštitom od sunca. Koristi od VISIA sustava imaju i mlade osobe koji su obično bezbrižne i teško ih je u nešto uvjeriti. Oni su često izloženi riziku oštećenja kože od sunca, a vizualna demonstracija starenja kože VISIA sustavom može ih potaknuti na preventivno djelovanje.