Erbium laser
Riječ stručnjaka by Poliklinika Bagatin
Najbolji laserski tretmani iz Poliklinike Bagatin
0
0 dijeljenja

Dr. Josip LovrićDr. Josip Lovrić, specijalist opće kirurgije odgovara na najčešća pitanja o najboljim laserskim tretmanima u Poliklinici Bagatin


Laserom se mogu tretirati razne problematike kože – od prvih bora i staračkih pjega, do dubljih bora, kapilara i hiperpigmentacija, a mogu se ukloniti i dlake te promjene na koži poput madeža, bradavica, ožiljaka, strija i tetovaža. Najstručniji laserski tretmani očekuju vas u Poliklinici Bagatin u kojoj su laseri svoju svrhu pronašli i u stomatološkim terapijama kao i u borbi protiv hrkanja – revolucionarnom tretmanu koji primjenjuju među prvima u svijetu. U ponudi imaju čak osam lasera kojima se mogu tretirati gotovo svi estetski problemi, a stručnjake za lasere Poliklinike Bagatin čini tim od 7 specijalista i kozmetologa koji su prošli niz edukacija, odradili tisuće tretmana i imaju jednako toliko zadovoljnih klijenata. Dr. Josip Lovrić, specijalist opće kirurgije odgovara na najčešća pitanja o najboljim laserskim tretmanima u Poliklinici Bagatin.

Najbolji laserski tretmani iz Poliklinike Bagatin

P: Kako se laser primjenjuje za pomlađivanje?
O: Tretman laserskog pomlađivanja, poznat i kao ‘Skin Rejuvenation’, nova je i jedinstvena tehnika koja rabi lasersku zraku za smanjenje efekata starenja na koži. Tehnika je posebno učinkovita na koži lica i vrata, no može se primijeniti na bilo koje drugo područje kože. Uklanja površinske i umjereno duboke linije i bore na licu, kao i sitne ožiljke od akni, a cilj je potpuno regenerirati i formirati novu sjajnu kožu.

P: Kako se laserom uklanjaju dlačice?
O: U samo nekoliko dolazaka možete se riješiti dlačica na gotovo svim područjima lica i tijela, a ono najbolje jest da je tretman brz, učinkovit i gotovo bezbolan. Diodni laser opremljen je sa sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije nego li se emitira puls, osiguravajući tako veću ugodu i sigurnost za vrijeme tretmana. Glavna razlika između ostalih laserskih tretmana i tretmana s diodnim laserom je u tome što svjetlosna zraka cilja na desetke dlačica odjednom što smanjuje broj tretmana potrebnih za završetak cijelog postupka.

Laserska depilacija

P: Mogu li se laserom ukloniti strije i ožiljci?
O: Velika je zabluda da se strije ne mogu ukloniti, odnosno da se ne može reducirati vidljivost ožiljaka. U Poliklinici Bagatin strijama i ožiljcima pristupa se na poseban, multidisciplinaran način, uz pomoć kombiniranog djelovanja Q-switch i frakcijskog lasera. Ožiljci su značajno manje vidljivi kroz samo par brzih, laganih tretmana nakon kojih ostaje samo glatka, privlačnija koža.

P: Je li moguće laserom ukloniti vene i kapilare na licu i tijelu?
O: Dermatološki odjel Poliklinike Bagatin nudi dva vrhunska lasera koji rješava navedene problematike. Žuti laser učinkovito rješava pojavu crvenila ili kapilara na licu, jamči minimalni rizik te nježan i bezbolan tretman. Diodni laser idealan je za tretiranje vena i kapilara na tijelu. Opremljen je sa sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije nego li se emitira puls, osiguravajući tako veću ugodu i sigurnost za vrijeme tretmana.

P: Kako se provodi uklanjanje madeža, staračkih pjega, hiperpigmentacije i drugih promjena?
O: Lasersko uklanjanje Erbium laserom u Poliklinici Bagatin najjednostavnija je metoda za uklanjanje madeža i ostalih kožnih promjena, a u većini slučajeva nije potrebna anestezija. Zahvat uključuje korištenje laserskog svjetla čiji se snop usmjerava izravno u madež kako bi ga se zagrijalo i potom uništilo. Kod laserskog uklanjanja madeža manja je vjerojatnost da će nastati ožiljci kao kod drugih tehnika uklanjanja. Bezbolno je, ne zahtijeva kirurški rez niti šavove na koži.

P: Želim ukloniti tetovažu. Može li laser riješiti i taj problem?
O: TattooStar Effect Combo laser – trenutno je najučinkovitiji Q-switch laser na tržištu koji će ukloniti ili značajno izblijedjeti tetovaže. Zahvaljujući selektivnom uklanjanju, zraka prodire kroz kožu i dopire do čestica tinte, a pigmenti apsorbiraju svjetlosnu energiju te se raspadaju. Jednom kad su uništeni, limfni sustav tijela ih apsorbira i uklanja. Zahvat je brz i učinkovit te ne uzrokuje ozljede i ožiljke.

Lasersko uklanjanje tetovaže

P: Što treba znati o laserskoj redukciji hrkanja?
O: Hrkanje je vrlo učestala pojava i neželjeni oblik poremećaja spavanja koji zahvaća oko 30% populacije. Novosti u svijetu i u Poliklinici Bagatin je Romeo laserski zahvat koji će vam omogućiti smanjenje hrkanja. Cilj zahvata je ojačati strukturu mekog nepca i uvule kako bi se postigla stabilnost tijekom disanja pružajući veći otpor prolasku turbulentnog strujanja zraka tijekom noći. Laserski stručnjaci Poliklinike Bagatin jedini su u Hrvatskoj i Europi koji provode ovaj zahvat. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, bezbolan je, a za oporavak je potrebno do 48 sati. Smanjenim hrkanjem očekuje vas bolji, mirniji i kvalitetniji san bez noćnog buđenja, prestanak glavobolja i kvalitetnija svakodnevica.