Tips by Renata
Muke po perilici za posuđe: Nije bilo lako, ali izašla sam kao pobjednica
0
0 dijeljenja

Iako sam poznata kao seljo za tehnikalije, odlučila sam napokon kupiti perilicu posuđa. Budući da stalno letim s posla na treninge, uz sve ostale obveze, jednostavno mi je trebala ekstra pomoć u kuhinji. Odakle početi?! Koji proizvođač?! Kakve performanse?! Dimenzije? Imala sam milijun pitanja na koje sam dobivala odgovore u hodu. Ipak, uspjela sam to riješiti i moja je metalna pomoćnica sletjela u kuhinju!

Nakon pozicioniranja perilice, odlučila sam je testirati i naišla na problem. U mome prvom pokušaju pranja sam koristila gel i stvarno nije ispalo dobro. Ne znam kakva iskustva imate s gelom, ali meni je na posuđu ostao masni trag. Stoga sam se bacila u potragu za novim sredstvom za pranje. Frendice su se aktivno uključile, pa je, naravno, nastala zbrka. Ipak, znam što želim. Ili ne želim! Nikako ne želim, kada otvorim perilicu, da me zapljusnu ‘miomirisi’(kako se zna dogoditi s pećnicom). Možda pretjerujem, ali volim kad je sve mirisno, sjajno, svježe… Ne želim ni mrlje na čašama nakon sušenja (imam potrebu sumanuto ih glancati), pa sa svojom novotarijom planiram uštedjeti vrijeme. Kažu mi frendice da uzmem tablete koje vežu kamenac i sprječavaju nastajanje naslaga, ali i da obratim pozornost na otapanje tableta, jer se neke ne rastope potpuno, pa posuđe nije sjajno i ostaju bijele mrlje.

Nisam htjela iskušavati varijantu zasebnog stavljanja praška, soli i sjajila, pa sam (prema preporuci) testirala tablete s opcijom “tri u jedan” K-Classic. Činilo mi se najjednostavnije ubaciti tabletu, potrpati prljavo posuđe u perilicu, odabrati program (odlučila sam se za eko), stisnuti gumb i odvesti psa u šetnju.

Nakon povratka me dočekalo sve što sam zamislila i željela!

Obožavam citruse i svidjelo mi se to što mi je cijelu kuhinju preplavio poznati miris. Budući da sam od bake dobila srebrni “beštek” koji čuvam kao oko u glavi, važno mi je da ne potamni, pa je korisno znati da je srebro zaštićeno. Nema mrlja na posuđu, a čaše su sjajne. Dakle, posao je dobro odrađen, a ja sam zadovoljna.

Često mi spočitavaju kako nije dobro baš uvijek se svemu ovako temeljito posvetiti, ali sam jednostavno picajzla i ne mogu si pomoći!

Sad, kad sam riješila perilicu, bacam se na neku novu fiksaciju. 🙂