Loptice od prosa s povrćem
Fitfoodie by Kaufland
Loptice od prosa s povrćem
0
0 dijeljenja

Sastojci za 10 loptica:

  • 150 g prosa K-Bio
  • 200 ml zamjene za vrhnje za kuhanje na bazi soje K-take it veggie
  • 200 ml povrtnog temeljca (od povrtne kocke za juhu K-Bio)
  • ¼ žličice curryja
  • malo soli K-Classic
  • 30 g badema
  • 30 g mljevenih badema
  • 6 listića peršina
  • ½ crvene paprike
  • 4 zelene masline K-Classic
  • 3 rajčice sušene u ulju
  • ½ ljutike

Umak:

  • 250 g svježeg sira K-Classic
  • 8 listića bosiljka
  • 8 listića peršina
  • list mente
  • malo vlasca
  • maslac od badema (iz kućne radinosti)
  • malo vode, malo soka od limuna
  • prstohvat soli K-Classic

Priprema:

Proso, pripremljeni temeljac, curry i sol stavite u lonac  te prokuhajte. Malo smanjite temperaturu i lagano kuhajte 20-ak minuta, a zatim maknite s vatre, poklopite i ostavite da proso upije svu tekućinu (još 15-ak minuta). Ohladite.
Bademe kratko popržite u tavi, pa dodajte nasjeckani peršin. Nasjeckajte ostalo začinsko bilje i pomiješajte sa sirom, a zatim umiješajte i domaći maslac od badema*. Pripremljeni umak pustite da odstoji 15-ak minuta kako bi se okusi sjedinili.
U međuvremenu sitno nasjeckajte povrće. Žlicom zagrabite ohlađeni proso i rukama oblikujte 10-ak loptica. U sredini napravite udubinu, dodajte žličicu povrća i zatvorite. Uvaljajte loptice u pržene bademe s peršinom te poslužite uz umak  i salatu po izboru.

*Maslac od badema možete vrlo jednostavno pripremiti. Ubacite bademe u blender i miksajte nešto dulje odnosno dok ne dobijete u kremastu smjesu. S obzirom da bademi sadrže prirodnu masnoću, ne trebate dodavati ništa, no ako baš želite – kap maslinova ili  malo kokosova ulja…