Ultraflash
Kreativna i sretna: Otkrijte zadovoljstvo u svemu što radite
0
0 dijeljenja

Psiholozi tvrde da život treba obogatiti hrabrošću i inovacijama, a aktivnosti prilagoditi svojoj prirodi, što donosi samopouzdanje i zadovoljstvo

ŠTO JE KREATIVNO?

Kreativnost se ne mjeri pisanjem bestselera, ni konstruiranjem nove svemirske letjelice, već pokazivanjem maštovitosti i snalažljivosti u svakodnevnim situacijama. Situacijama trebamo pristupiti što odvažnije, inovativnije i u skladu sa svojom prirodom, jer ćemo tako postati samopouzdaniji i sretniji, tvrde psiholozi. Štoviše, kreativno obavljanje nekog posla ili aktivnosti povećava uživanje u onom što radimo.

IGRAJTE IGRU VRUĆE-HLADNO

Sjećate li se vremena kad ste uživali u ovoj igri? Uzvik toplije značio je da se približavate cilju. Pokušajte svakodnevno barem nekoliko minuta, primjerice, prije nego što ustanete iz kreveta, razmišljati o tome što je za vas  toplije. Zapitajte se što danas želite učiniti. U sužavanju izbora aktivnosti i interesa koji vas najviše privlače leži ključan faktor za povećanje samopouzdanja. To je baš ono što čine umjetnici: kad otkriju u čemu su dobri, oni to stalno ponavljaju, i na taj način kontinuirano izgrađuju sigurnost u sebe i svoje pothvate.

OTKRIJTE ZADOVOLJSTVO U SVEMU ŠTO RADITE

Unesite dozu zabave u svakodnevne obveze na način da im se potpuno posvetite. Znanstvena istraživanja pokazuju da potpuna posvećenost zadatku reducira stres i anksioznost. Dakle, ako budete pretvarali svakodnevne obveze u nešto posebno , to će pozitivno utjecati na vaše samopouzdanje i opće zdravlje.

PROMIJENITE PRISTUP

Svaki problem nova je prilika da ispitate svoje mogućnosti i kreirate nešto novo. Suočeni s problemima, misli preusmjerite na nešto drugo. Ako ne možete komunicirati s partnerom, pokušajte problem riješiti na promišljeniji, kreativniji način. Ako ne možete razgovarati s njim bez podizanja glasa, zapitajte se kakav bi bio ishod ako razgovoru pristupite na duhovit način ili ga započnete vicem (Da, ozbiljno mislimo!). Budite kreativni kako biste stvari učinili zanimljivijima i razbili navike koje su vas dovele do trenutno loše situacije, i rezultat će biti pozitivniji.