Ultraflash
Kako se vratiti na staru težinu poslije porođaja?
0
0 dijeljenja

Gubitak težine nakon porođaja rijetko se kada događa ekspresno kao u slučaju Mirande Kerr, međutim ne morate biti supermodel da bi bez prevelike muke došli na težinu koju ste imali prije trudnoće.

Najvažnija stvar je da ne stvarate sebi pritisak da to treba biti što prije. Tijelo je umorno i prvo treba ponovno skupiti snage prije nego što uopće počnete razmišljati o dijetama. Dajte sebi minimalno šest tjedana da se tijelo oporavi od porođaja.

Nakon tog vremena ako se osjećate spremni, krenite s aktivnostima. Ukoliko ste vježbali prije i tokom trudnoće neće vam biti teško ponovo se vratiti u rutinu. Ako niste navikli na vježbanje, budite nježni s tijelom i nemojte se previše umarati, a o vježbama se konzulturajte sa stručnim osobama.

U borbi s kilogramima kao i uvijek treba izbjegavati slatkiše. Trebate se hraniti zdravo i nije nikakav grijeh ako grickate među obrocima, međutim potrudite se zbog sebe, a i zbog djeteta ukoliko dojite, da ono što grickate bude voće, povrće ili orašasti plodovi.

Također, nema potrebe da osjećate grižnju savjesti ako par puta tjedno odvojite sat vremena za vježbanje, glavna misao neka bude da je uz sretnu mamu i beba sretna. Vježbanje će vam posebno dobro doći u regulaciji hormona koji i nakon poroda divljaju organizmom zbog čega se kod majki javljaju nagle promjene raspoloženja.

Ako se hranite zdravo uz povremeno vježbanje i uspavljivanje djeteta, kilogrami će se polako topiti, a kako biste zategnuli trbuh, u vježbe uključite čučnjeve, trbušnjake i sklekove.