Hidratacija kože hijaluronskim dermalnim filerima
Riječ stručnjaka by Poliklinika Bagatin
Hidratacija kože hijaluronskim dermalnim filerima
0
0 dijeljenja

Dr. Tomica BagatinVaše je lice vaša najdragocjenija imovina; ono je način na koji vas svijet doživljava i kako vi sebe izražavate. Kako starimo, postajemo sve iskusniji i samopouzdaniji, no pritom gubimo jednu stvar: mladolik izgled kože. Tada ono što se vidi izvana ne odgovara više onoj poletnoj osobi iznutra. Zašto?

Odgovara dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije, plastične kirurgije glave i vrata te službeni trener i edukator tvrtke Allergan za aplikaciju Juvéderm dermalnih filera i Vistabela na području Hrvatske i cijele naše regije.


Hijaluronska kiselina zaslužna je za hidratizaciju i mladolik izgled kože jer na sebe veže vlagu. No, tijekom vremena i godina koža je gubi zbog čega postaje suha i opuštena oko očiju i usana, smanjuje joj se volumen te se počinju pojavljivati bore. Prvi znakovi starenja zbog gubitka hijaluronske kiseline počinju se primjećivati nakon 30. godine života. Ali zahvaljujući razvoju industrije ljepote i korištenju napredne tehnologije, i za taj izazov postoji rješenje.

Juvéderm je punilo za lice s teksturom gela koji sadrži hijaluronsku kiselinu i rješava spomenutu problematiku. Ubrizgava se ispod kože te u pravilu traje od 9 do 18 mjeseci, ovisno o mjestu aplikacije i vrsti filera, jer ga tijelo, budući da se radi o prirodnom ugljikohidratu, kroz neko vrijeme prirodno apsorbira. Juvéderm hijaluronske dermalne filere proizveo je Allergan, kompanija koja je među prvima počela razvoj estetsko-medicinskih tretmana još prije više od 35 godina i do danas je zadržala vodeću poziciju u svijetu, ali i u Hrvatskoj te u Poliklinici Bagatin.

Hidratacija kože hijaluronskim dermalnim filerima

Dermlani fileri čine vaše lice ljepšim na tri ključna načina:

Revitaliziraju

Uz starenje i gubitak hijaluronske kiseline, bore postaju dublje i zbog vanjskih faktora kao što su izloženost suncu ili rad mišića. Govorimo o borama oko usana, očiju, borama od mrštenja, nazolabijalnim borama te borama u kutevima usana. Fileri smanjuju i/ili zaglađuju bore i nabore te koži pružaju svježiji i blistaviji izgled lica.

Podižu

Starenje uzrokuje gubitak volumena mekog tkiva lica, koža gubi elastičnost zbog čega se počinje opuštati, a crte lice se povlače prema dolje. Fileri vraćaju izgubljeni volumen na obrazima i bradi kako bismo dobili blagi učinak podizanja, vraćaju mladoliku krivulju obraza te ih čine mekšima, čvršćima i naglašenijima.

Hidratacija kože hijaluronskim dermalnim filerima

Definiraju

Kako starimo, naše usne gube volumen i postaju tanje, manje čvrstih kontura, a rubovi su isprekidani tankim vertikalnim linijama kao posljedica stiskanja usana. Mladolike crte lica naših obraza nestaju, a brada pak gubi svoj čvrsti oblik. Fileri suptilno preoblikuju i redefiniraju usne i crte lica. Vraćaju prirodne konture brade, punoću i definiciju usana te definiraju liniju čeljusti.

Osim na licu, fileri novije generacije se mogu aplicirati, a time i pomladiti područje lica, vrata i dekoltea. Filer Volite donosi svojevrsnu revoluciju jer je prvi kojim se mogu hidratizirati i pomladiti ruke te područje vrata i dekoltea. Uz to što njegova svojstva poboljšavaju hidrataciju i teksturu kože, također pospješuju i njezinu glatkoću.

Hidratacija kože hijaluronskim dermalnim filerima

Nadalje, dermalni filer Radiesse koji također imamo u ponudi Poliklinike Bagatin, stimulira proizvodnju kolagena koji potiče obnovu volumena, uklanja bore i poboljšava ukupnu kvalitetu kože. Osim na licu, odlični rezultati ostvaruju se i na rukama. Radiesse filer jedini je dermalni filer za kojega je dokazano da odmah vraća volumen u šake, minimizira vidljivost vena i tetiva te postiže prirodan izgled vaših ruku bez otkrivanja pravih godina.

Hidratacija kože hijaluronskim dermalnim filerima

Aplikacija filera traje svega par minuta, a nakon tretmana oporavka gotovo pa nema. Vaš svjež i blistav izgled sigurno će biti zamijećen, no nitko neće moći točno odrediti razlog zbog kojeg izgledate tako sjajno. To je upravo i najveća prednost hijaluronskih dermalnih filera – suptilni rezultati, uz prirodno bolji izgled. A svjesni svoga izgleda puno ćete lakše zračiti samopouzdanjem i prikazati se u najboljem svjetlu svakog dijela života.