Aktivna Hrvatska
Aktivna Hrvatska
Aktivna Istra za zdravije sutra: vježbajte s nama u Rovinju
0
0 dijeljenja

Grad Rovinj domaćin je treninga nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska koji će se održati na Trgu maršala Tita u srijedu, 12. travnja u 15 sati. Ovaj nacionalni projekt prvi put dolazi u Rovinj, a održat će se u sklopu događaja Snaga djece u pokretu.

Zajednički trening na otvorenom vodit će tim iskusnih trenera s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dok će sam program voditi Renata Sopek. Trening sadrži vježbe vlastitom tjelesnom težinom tako da mu mogu pristupiti svi. Liječnici Hrvatske liječničke komore savjetovat će o zdravlju i zdravom načinu života, nutricionisti iz Definicije hrane educirat će i savjetovati o pravilnoj prehrani dok će o važnosti redovite tjelesne aktivnosti informirati stručnjaci Biotreninga. Treningu će se pridružiti osobe iz sportskog i društvenog života Hrvatske koji će s vježbačima podijeliti svoje iskustvo.

Aktivna Hrvatska

Sportsko-edukativni projekt održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport te već petu godinu zajedničkim treninzima diljem Hrvatske promiče zdrav i aktivan život. Generalni partner projekta je HEP.

Za trening u Rovinju svi vježbači dobit će HEP-ove majice za vježbanje i bočicu Mg Mivela vode vašeg srca. Nakon treninga kao nagradu za trud svi vježbači dobit će bogati poklon paket partnera projekta. NIVEA će vježbačima darovati paket proizvoda za njegu tijela, a OTP banka poklonit će šilterice i lopte. Vježbače očekuje i zdravi zalogaj od Omegola, kao i posebno iznenađenje Decathlona. Vježbači će dobiti i časopise Men’s Health, Lijepaa&Aktivna, kao i primjerak Jutarnjeg lista i Glorie.

Aktivna Hrvatska

Aktivna Hrvatska nacionalni je projekt nastao kao odgovor na zabrinjavajuće statistike koje pokazuju kako postajemo sve nezdravija nacija koja se sve manje kreće. Naročito zabrinjava podatak kako čak 92% mladih i 30 % žena nije dovoljno tjelesno aktivno. Upravo ove podatke Aktivna Hrvatska nastoji promijeniti. Organiziranjem sportskih, zabavnih i edukativnih treninga potiče građane na redovito bavljenje aktivnošću. Nakon Rovinja, projekt će se održati u Vodicama, Dubrovniku, Zadru te Zagrebu u sklopu Europskog tjedna sporta.

Više informacija kao i prijave za vježbanje u Rovinju pronaći ćete na službenoj web stranici projekta http://www.aktivnahrvatska.hr.